Nieuws

BKM-Studenten de ondernemers van de toekomst?

Elk half jaar organiseert de Hogeschool van Amsterdam een beroepsoriëntatieweek (BOW).
HvA  staat op 26 en 27 januari in het teken van de BOW,
met als thema ‘Dream, Believe, Achieve’.

Door middel van dit thema willen wij de studenten helpen bij het oriënteren op de arbeidsmarkt. In deze twee dagen krijgen de tweedejaarsstudenten lezingen van onder andere mensen uit het bedrijfsleven, ondernemers en presentaties van oud bedrijfskunde MER studenten. Ze krijgen als het ware wijze lessen over wat hun mogelijk in de toekomst te wachten staat. Met behulp van de bedrijfsbezoeken en workshops willen wij de studenten meer zelf inzicht geven en de juiste competenties leren gebruiken.

Tevens leren de studenten in dit traject zich te onderscheiden van andere studenten. Wij hopen door middel van bedrijfsbezoeken en workshops de studenten meer zicht te bieden op hun toekomst mogelijkheden. Wij hebben voor het thema Dream, Believe, Achieve gekozen, omdat Bedrijfskunde MER een brede opleiding is waarbij we de  studenten de mogelijkheid willen geven om zich te oriënteren op deze verschillende gebieden. Het doel is dat deze studenten een beeld krijgen van wat het beste bij hun past om hun zo een richting te geven in deze brede opleiding. Dit sluit heel nauw aan op het thema.

Op dinsdag 26 januari vanaf 12:00 vinden de bedrijfsbezoeken plaats. Het bedrijfsbezoek omvat ongeveer 10 tot 15 studenten. Het exacte aantal studenten en begeleiders zullen wij twee weken van tevoren melden. Bij het bedrijfsbezoek kunnen de studenten zich informeren over de werkzaamheden en stage mogelijkheden. Een uitgelezen kans voor bedrijven om frisse kennis te genereren. De meeste plekken zijn al vervuld voor het bedrijfsbezoek, maar alle enthousiaste ondernemers zijn vrij om zich te melden bij de BOW organisatie. 

De BOW richt zich voornamelijk op de BKM-studenten (de vernieuwde MER opleiding). Studenten die deze opleiding volgen staan namelijk te boek als mensen die niet weten welke richting ze op willen gaan.

De BOW is een uniek project dat is opgezet door de HvA en ten uitvoer is gelegd door een aantal elite studenten van de opleiding BKM. De studenten zijn een twee dagen lesvrij om dit programma te kunnen volgen. Het maakt de studenten mogelijk om kennis en ervaring op te doen binnen verschillende branches. Ook biedt het ondernemers en sprekers de kans om zich maatschappelijk te ontwikkelen en de studenten aan zich te binden. Tientallen bedrijven en sprekers verlenen kosteloos hun diensten aan de studenten, hierdoor is dit unieke project mogelijk.

Met het thema Dream, Believe, Achieve hoopt de organisatie de studenten te enthousiasmeren om zelf keuzes te maken en initiatieven te nemen. De HvA probeert studenten te motiveren naast studeren ook nevenactiviteiten te verrichten. Dit zal tijdens de BOW nog eens extra worden benadrukt door het programma dat er is samengesteld. Een aantal gastsprekers zijn jonge ondernemers en zeer succesvol. Ook zijn er workshops gericht op ondernemen waarbij de studenten leren onderscheidend vermogen te creëren. De studenten van nu zijn immers de ondernemers van de toekomst.
Comments