Info studenten‎ > ‎

Alles over stage

 
In het derde jaar van de BKMER-opleiding ga je stage lopen. Tijdens de Beroepsoriëntatieweek kun jij je alvast oriënteren op de arbeidsmarkt en dus op een mogelijke stageplaats. In de praktijk blijkt dat de meeste studenten veel moeite hebben met het achterhalen van hetgeen ze nu eigenlijk willen, welke organisatie ze aanspreekt of welke afdeling nu interessant is. Tijdens de bedrijfsbezoeken en de bedrijvendag word je in de gelegenheid gesteld contact te leggen met de deelnemende organisaties. Hierbij kun je informeren naar de stagemogelijkheden binnen de organisatie. Bovendien heb je gelijk al contact gelegd met een contactpersoon van het bedrijf, waardoor het makkelijker wordt om iets te regelen. Maak dus gebruik van deze unieke mogelijkheid, want als je het goed aanpakt kun je op tijd een mooie stage regelen. 

Tips voor het vinden van een stageplek
Begin vroeg met oriënteren. Ga in het eerste jaar al naar bedrijvendagen en carrière-evenementen. Zo kun je rustig even rond lopen zonder dat je direct een beslissing moet nemen, omdat je bijvoorbeeld morgen al moet laten weten waar je stage gaat lopen.

Ga bij jezelf na wat voor functies je leuk vindt en wat voor bedrijven je aanspreken. Vind je het leuk om dingen te produceren of ben jij meer van de cijfers? Spreekt een groot, commercieel kantoor jou aan, of zou je liever bij een kleine, misschien wel non-profit, organisatie stage willen lopen? Dit is voor veel studenten één van de moeilijkste onderdelen van het kiezen van een stageplaats. Tijdens de BOW krijg je in een vroeg stadium de gelegenheid om bij bedrijven binnen te kijken.
Hierdoor krijg je de mogelijkheid om deze zaken vroegtijdig voor jezelf op een rijtje te zetten. 

Dan komt de dag waarop je toch echt op school aan moet geven waar je stage wilt gaan lopen steeds dichter bij. Schrijf volop brieven en concentreer je niet teveel op één organisatie. Zo gaan veel bedrijven namelijk ook te werk. Wanneer er twee studenten worden uitgenodigd voor één stageplaats is het reëel dat jij misschien niet gekozen wordt. Dat kan, gebeurt veel en schrik hier dan ook niet te veel van!

Weet je echt niet waar je moet beginnen met het schrijven van brieven? Dan kun je ook
eens informeren bij studentenbureau.nl dat bemiddelt tussen studenten en bedrijven die stageplaatsen aanbieden.

Kijk voor meer informatie en eisen waaraan de stageplaats moet voldoen op
WebCT.